Miből indíthatsz megtakarítást, ha pici babád van?

Gyermek vállalás kész anyagi csőd!

újszülöttEgy újszülött kisbaba megérkezése rengeteg kiadással jár. Szüléssel kapcsolatos költségek, a babakelengye, a babafelszerelések, bababútorok, babatisztálkodási kellékek megvásárlása  több százezer forint egyszeri költséget jelent. Majd csecsemő korban havonta 25.000 forint körüli a gyermek vállalás költsége (korábbi írás a linkre kattintva). Ennek legjelentősebb része tápszerre, bébiételre és pelenkára megy el.

Sokan azért nem indítanak megtakarítást gyermekük számára, mert „nincs rá pénzük”, pedig százezreket dobnak ki

Nézzük meg, hogy a költség közül, melyikből tudnának a szülők lefaragni?
A csecsemő fejlődése szempontjából legfontosabb dolog a helyes táplálkozás, hiába jelentős kiadás, ezen a téren nem szabad spórolni. Viszont ami bemegy, annak ki is kell jönni, és ezt fogja fel a pelenka!

Egy babának átlagosan 6 db pelenkára (60 Ft/db) van szüksége naponta, ha optimista vagyok és 2,5 éves korára szobatisztává válik, akkor elhasznál 5400 pelenkát (Mekkora szemétdomb ez? Nesze neked környezetvédelem!)  Popsitörlővel együttesen 348.000 Forint kiadást jelent! Ez megy a kukába!
Persze azt nem lehet, hogy az eldobható pelenkát elhagyjuk és így megspórolunk ennyi pénzt.
Viszont van másik alternatíva, ez pedig a

Mosható pelenka

Bevallom nekem a mosható pelenka azt a 60×60 cm-es egyrétegű kocka textil pelenkát jelentette, amibe még szerintem az anyukám engem is bugyolált. Úgy gondoltam, ha kis dolog kerül bele, akkor az kifolyik, ha meg nagy, akkor azt gusztustalan kézzel vagy géppel kimosni. Csak hogy ma már a mosható pelenka egészen mást jelent! Olyan a baba és a mama szempontjából is kényelmes, praktikus megoldást, amivel nem csak a környezetet lehet megkímélni, hanem anyagilag is sokkal jobban jár a család.
A mosható pelenkát itt tudod megismerni > >
Na de nézzük, hogy mennyibe kerül mosható pelenkával az a 2,5 év pelenkás időszak.
Ugye itt is van pelenka ár, mosható törlőkendő és eldobható papír betét (nagy dolgoknak), és persze mosási költségek. Ezek együtt a 2,5 év alatt 112.000 Forintos kiadást jelentenek.

Kalkuláció nagyításához kattints a képre
Kalkuláció nagyításához kattints a képre

 

 

 

Döbbenetes!

Mosható pelenkát választva 236.000 forintot lehet megspórolni 2,5 év alatt. Ha második gyermek is születik a családban, akkor már 554.000, harmadik esetén pedig 872.000 Forint a megtakarítás.

Mennyivel jobb kuka helyett ezt a pénzt, gyermek megtakarításba tenni.
Ha Neked is pici babád van, és szeretnéd tudni, hogy mennyit tudsz megspórolni azzal, hogy eldobható pelenkáról átváltasz mosható pelenkára, itt tudod megnézni > >

Te hogyan érzed magad, amikor egy kényelmes, illatos, tiszta pamut fehérneműt veszel fel? Ugyanez az érzés a babának is jár.
Előnyei, hogy babád is jobban érzi magát, kevésbé szennyezed a környezetet, pénzt spórolsz és nem a pelenkagyárak nyereségét növeled, hanem befektetheted gyermeked jövőjébe!
Ha szeretnél megfelelő megtakarítást indítani gyermekednek szívesen segítek, itt jelentkezz > >
Ha tetszett, kattints a tetszik gombra és, oszd meg hogy barátaid is megismerjék.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük