Külföldre menni, vagy nem ENNI, ez itt a kérdés?

Emigráció vajon megoldás?

Gerendas PeterA Gerendás sztori

Húsvét vasárnap robbant a hír!

Gerendás Péter zeneszerző emigrál!

Blogbejegyzése itt található > >

Távozásának két legfőbb oka: Érzelmi és anyagi problémák. Az igazság az, hogy ez a kettő mindig együtt jár.

Anyagi dolgaival már 2010-ben újságba került. Cikk erről > >

Komoly elkeseredés kell ahhoz, hogy egy 57 éves 9 gyermekes ember mindenét eladja, bepakolja a családját autójába és világgá menjen.

Persze lehet támadni, lehet egyetérteni vele, de tény, hogy hazánkat sok tehetséges és még több kevésbé tehetséges ember hagyja el egy jobb világ reményével.

Külföldre költözés

Ismerősi körömben is egyre inkább sokasodik azok száma, aki besokallt és feladva eddigi életét, fogja magát és külföldre megy.

Két fajta emigráció bontakozik ki, az egyik:

Az átmeneti emigráció

Ő az, aki addig akar külföldön dolgozni, amíg összeszedi magát, anyagilag megerősödik, és néhány év múlva haza akar térni családja, barátai körében.

A másik

A Végleges emigráció

Annyira kilátástalannak tekinti mai helyzetét, élhetetlennek érzi országunkat, hogy a Kánaán reményével indul világgá és semmi esélyt nem lát arra, hogy bármikor is hazatérjen.

Pedig külföldön sem minden fenékig tejföl.

A tehetséges, jól képzett munkaerő rövid időn belül könnyebben megtalálja a helyét.

A nyelvet gyengén, vagy nem beszélő idegennek minden országban az alja munkát adják. Persze sok ember még ezt is inkább szívesen elvégzi, csak a fizetéséből kijöjjön.

Ráadásul a családtól elszakadtan élni nagyon nehéz. Sok emigráns a család hiányát nem tudja tolerálni és rövid időn belül visszatér.

Az alábbi képeken néhány facebook bejegyzés külföldön élő ismerőseimtől. Nézd meg, tanulságos.

2004-ben jártam az USA-ban, ahol egy 1956-ban emigrált távoli rokonom vendégei voltunk. István 17 évesen elment a moziba és szülei hónapokig nem tudtak semmit róla. Majd később jött hír felőle, hogy jól van, Ausztriából az USA-ba került. Ott telepedett le. Legközelebb mikor Magyarországon járt, már csak szülei sírját tudta felkeresni.  Steve bácsi elbeszélése szerint a legnehezebb az volt, hogy nyelvismeret nélkül vágott neki a világnak, és nagyon hiányzott számára a családja.

Mi a megoldás, hogy ne kelljen külföldre menni?

A legtöbb ember külső tényezőktől teszi függővé a boldogulását. Ha több lesz a fizetésem, ha más lesz a politika, ha jobb lesz a munkám, ha több vevőm lesz. Ha letelik a hitelem.

A valódi sorsfordító változásokat, pedig elsősorban belülről kell kezdeményezni!

Nem a külső tényezőket kell okolni és kívülről várni a változást.

A változás Benned van.

Neked kell elindítani a változás folyamatát. Neked kell gyermekedből olyan embert faragni, aki értékes a társadalom számára, értéket tud előállítani, értékes munkaerő lesz. Csak akkor fog a lépéstartók közé tartozni. Akkor nem fog leszakadni. A tudásának megszerzése, képzése pedig sokba fog kerülni. Az idő előre haladtával pedig egyre többe. Erről már írtam a mennyibe kerül egy gyermek felnevelése cím alatt.

Felkészültél már? Ha segítőre van szükséged itt tudsz jelentkezni > >

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük