Szülés előtakarékosság nem csak terheseknek

Tudatos babavállalás

Terhes nő rabolEgy felelősen gondolkodó szülőnek nemcsak a lelki és tudásbeli felkészülésben kell az élen járnia. Pénzügyileg is meg kell terveznie, hogy a szülés után adódó plusz terheket hogyan tudja finanszírozni.

Nézzük a tudatos felkészülés részeit!

Mik és hogyan változnak pénzügyileg a szülés után?

1. Bevétel csökken

A kétkeresős család másfél keresősre zsugorodik (TGYÁS, GYED, GYES) a szülés után. Az édesanya korábbi jövedelmétől függően a családi bevétel csökkenés 15-40% mértékű is lehet.

2. Kiadások, költségek növekednek

A család létszámának növekedése már önmagában növeli a háztartás költségeit, hiszen szülés után eggyel több emberről kell gondoskodni, ráadásul az előbbi pontban leírt alacsonyabb összegből kell ezt megoldani.

A kiadás és költségnövekedés két formában jelentkezik:

a. Egyszeri nagyobb kiadás

Az újszülött érkezésekor nagyon sok szükséges dolgot kell beszerezni (babaszoba, bababútor, babakocsi, pelenkázó, ruházat, tisztálkodás stb.), ennek várható összege család életszínvonalától függően néhány százezer forinttól, több millió forintig is terjedhet.

b.Folyamatos költség növekedés

A baba ellátásához folyamatosan pelenkára, tápszerre és évszaknak megfelelő ruhácskákra van szükség. Ezek havi költsége várhatóan 15-40.000.-Ft között alakul.

A szülés utáni kieső bevételek és a növekvő kiadások által keletkezett anyagi feszültségre tartalékképzéssel lehet felkészülni, de milyen befektetés nyújt megfelelő megoldást?

A befektetésnek az alábbi szempontnak kell megfelelnie:

  • Biztonságosnak kell lennie
  • Nem lehet hosszú távra lekötni, hiszen nem lehet pontosan tudni, hogy mikor születik a baba
  • Jól kamatozzon
  • Kieső jövedelmet pótolja
  • Babakelengyét lehessen belőle venni

Megoldás Szülés Előtakarékosság Program!

Ha gyermeket vállalsz, ne bízd magad a körülményekre, hanem vedd kezedbe sorsod irányítást. Ez pénzügyi szempontból olyan öngondoskodási programot jelent, amelynek segítségével a saját pénzed, családalapításod érdekében kisebb-nagyobb lépésekben halmozhatod fel, hogy amikor megszületik kisbabátok és szükséged lesz rá, akkor azonnal, akár később fel tudd használni.
Ez egy speciális rövid távú megtakarítási program, mely az előre látó, gondoskodó, a szülésre anyagilag tudatosan felkészülni kívánó szülők számára kidolgozott pénzügyi termék.
Nagyon sokan nem tudják, nem ismerik a szüléshez kapcsolódó megtakarítási lehetőséget, pedig az Állam a szülésre anyagilag felkészülő tudatos szülőket a gyermekvállalásban nagyon komolyan támogatja.

Szülés előtakarékossági Program fő jellemzői

  • Az állam 20% Személyi jövedelemadó kedvezménnyel támogatja (max.150.000.-Ft).
  • A megtakarítás kamatadó-, és kamateho mentes.
  • A megtakarítás kamatozik (2012-ben 7,01%; 2013-ban 4,3%; 2014. 3. negyedévben 5,97%).
  • Akár 1 millió forintos összegű szülés szolgáltatás
  • További 15 szolgáltatás

Ha babavállalás előtt állsz és szeretnél tudatosan, anyagilag is felkészülni, akkor Neked találták ki a szülés előtakarékossági programot Itt tudok segíteni > >

Ha tetszik a bejegyzés kattints a gombra!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük