Élete árán mentette meg gyermekét…

Hallottam egy igaz történtet, ami a Japánt megrázó földrengést követően történt…

Földrengés Japánban

Miután a földrengés véget ért, az egyik mentőosztag egy fiatalasszony házához ért, ahol a  repedéseken keresztül látni lehetett annak holttestét. Az asszony teste egy furcsa térdelő pozícióban volt, mintha imádkozott volna. Törzse előredőlt és két kezével valamilyen tárgyra támaszkodott. A ház az asszony hátára és fejére omlott.

Nagy nehézségek árán a mentőosztag vezetője átnyúlt kezével a keskeny nyíláson, és próbálta elérni az asszony testét. Azt remélte, hogy talán még mindig életben találja. Viszont a hideg, merev test ennek az ellenkezőjéről árulkodott.

Az osztag majdnem tovább is állt, a következő romokba dőlt ház irányába tartva. De valamilyen oknál fogva az osztagvezetőnek az az ellenállhatatlan érzése támadt, hogy vissza kell menniük a holt asszony házához. Ismételten letérdelt, és kezeivel benyúlt a keskeny résen, hogy megtapogassa az asszony teste alatt levő kevés helyet.

Hirtelen izgatottan felkiáltott:
– Egy gyermek! Egy gyermeket találtam!

Közös erőfeszítéssel az osztag tagjai óvatosan egyenként elmozdították a romokat a halott asszony körül. Egy virágos takaróba göngyölt, 3 hónapos kisfiú feküdt az édesanyja holtteste alatt.
Az asszony a lehető legnagyobb áldozatot hozta meg, hogy fiát megmentse, háza összeomlásakor a saját testével védte meg fiát. Amikor az osztagvezető karjaiba vette, a kisfiú még mindig békésen aludt.

A mentőorvos is gyorsan ott termett, hogy megvizsgálja a kisfiút. Mikor a takarót szétnyitotta, egy mobiltelefont talált benne, egy SMS üzenettel a képernyőjén:

“Ha ezt túléled, emlékezz arra, hogy szeretlek.”

A jelenlévők a telefont kézről kézre adták és egymás után fakadtak könnyekre. “Ha ezt túléled,emlékezz, hogy szeretlek.” Ez egy anya gyermeke iránti szeretete!!

A legtöbbünknek nem kell ekkora áldozatot hozni gyermekünk életben maradásához. De csemeténk boldogulásához elengedhetetlen a szülői gondoskodásunk.

Te gondoskodtál már gyermekedről, megalapoztad már jövőjét?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük