Hogyan lehet gazdag gyermeked?

Miért kell gyermek megtakarítás? 1. rész

Hogyan lehet gazdag és sikeres gyermeked?

Az emberek soha nem voltak, és soha nem lesznek egyenrangúak! A történelem során számtalan próbálkozás volt, hogy egyenlőséget teremtsen az emberek között, gondolj csak a szocializmusra, vagy a kommunizmusra. Törvénybe is iktatták, hogy mindenki egyenrangú, de valahogy az emberek még sem érezték ezt. Igazság szerint, nincs az az erő, ami az egyenlőtlenséget meg tudná szüntetni.
Minden társadalom több rétegre tagolódik és a társadalmi hierarchia két véglete a gazdagok és a szegények.

Mi volt régen?

A gyermek beleszületett szülei társadalmi csoportjába.
A társadalmi csoportokat évszázadokon át az jellemezte, hogy amelyik kasztba a szülő tartozott, abba tartozott gyermeke is felnőtt korában.

Arany János: Toldi-ban hangzik el egy mondat, ami jól szemlélteti:
„Szép öcsém, be nagy kár,
Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál.”

 

A többségnek nem volt változtatásra, kitörésre lehetősége. Annak valószínűsége, hogy egy szegény családból származó gyermek gazdag legyen, nagyon kicsi volt. Persze a magasabb társadalmi kasztból való lecsúszás, vagyonok elvesztése, már akkor is létezett.

Mi a helyzet ma?

Gyermeked sikerét az határozza meg, hogy rendelkezik-e versenyképes tudással!

Szerinted, melyikre fog hasonlítani gyermeked munkahelye?

Statisztikusok megállapították, hogy minél magasabb valakinek a végzettsége, annál nagyobb eséllyel mozdul el társadalmi csoportjából fölfelé, és minél alacsonyabb, annál nagyobb az esélye, hogy csoportjában marad, vagy lefelé mozdul el. (Forrás KSH tanulmány itt található.)

Egyetértünk abban, hogy minden szülő azt szeretnéd, ha gyermeke azonos, de inkább magasabb társadalmi rétegbe kerüljön, mint ahol Ő van. A szinten maradásnak és a felfelé irányuló elmozdulásnak egyetlen módja befektetés a tudásba.

Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked jobb helyzetbe kerüljön,  ne szegényedjen el, a legjobb módja, ha a képzésébe fektetsz. Taníttasd gyermeked!

 

 

Miért kell gyermek megtakarítás főoldal > >

Következő 2. rész Milyen előnyökkel jár a diploma megszerzése? > >