Szülés előtakarékosság

Szülés előtakarékosság – a baba születése előtt szeretnének a szülők anyagilag felkészülni

Babát várok, szülés előtakarékosság
Babát várok

Elvárásaik:

 • A baba születéséig legyen lekötve
 • Jól kamatozzon
 • Babakelengyét lehessen venni belőle
 • Kieső jövedelmet lehessen pótolni

 

Igényeiket részletesen a levél tartalmazza:

Baba születésre befektetéssel szeretnénk készülni

Megoldás: Szülés Előtakarékossági Program.

Ez egy speciális rövid távú megtakarítási program, mely az előre látó, gondoskodó, a szülésre anyagilag tudatosan felkészülni kívánó szülők számára kidolgozott pénzügyi termék.

Ennek a megtakarításnak a szolgáltatásai számos területen segíti a családot a mindennapok folyamán.

Minden befektetett 5 forint 6 forintot ér!

Ma már olyan kevés befektetés után lehet igénybe venni adókedvezmény. Ezt viszont vétek volna kihagyni.
A befektetett összeg 20 százaléka személyi jövedelemadó kedvezmény formájában vissza igényelhető, maximum 150.000 forint. Tehát éves 750.000 forint megtakarítás esetén az állam is hozzátesz 150.000 forintot. Így lehet minden 5 forintból 6 forintot csinálni, ha előre felkészülsz gyermeked születésére.
Ha 2 év múlva akarsz gyermeket, és 2 éves betétben lekötöd a pénzed, plusz 10%-ot további adókedvezmény formájában visszakapsz.

Szülés előtakarékosság = magas hozam

A megtakarítás hozamát negyedévente tőkésítik a számlán. A kamatos kamatnak megfelelően az előző negyedév hozama a következő negyedévben már kamatozik.
2012-ben a hozam 7,01% volt.
2013-ban a hozam 4,6% volt.

2014-ben a hozam 4,2% volt

 

Mennyi a kamatadó?

Ez a befektetési forma az ilyen rövid távú megtakarítások közül egyedüliként kamatadó mentes.

A szülés előtakarékosság összege mikortól hozzáférhető?

Egyösszegű szülési támogatásként, legkorábban a befizetést követő 180. naptól vehető igénybe.
Viszont már a terhesség időszakában is igénybe lehet venni a babakelengye megvásárlásához. Legkésőbb pedig a szülést követő 180 napon (6 hó) belül.

Mekkora összeget lehet felvenni?

Szülési támogatásként maximum 1.000.000 forintot lehet felvenni.

Születéskor felveszem az 1 millió szülési támogatást és ezt kell beosztanom 3 évre?

Nem! Az 1 millió forint szülési támogatáson felül, havonta a lecsökkent jövedelem kiegészítésére is igénybe lehet venni a szolgáltatást, a terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS), a gyermekgondozási díj (GYED) és a gyermekgondozási segély (GYES) folyósításának az időszakában (persze csak a számlán lévő pénz erejéig). Továbbá igénybe lehet venni csecsemő és babaápolási termékek vásárlásához is.

Ha van lehetőségünk, akkor akár én és a férjem is 750-750 000 forintot megtakaríthat évente ilyen formában?

Igen, ennyit érdemes személyenként, mivel ekkora összegnél van kihasználva a 20% maximum évi 150.000 Ft-os adókedvezmény. Ezt az összeget ráadásul lehet akár évente egy összegben is befektetni.

Mi van akkor, ha nem születik gyermekünk, hogy férünk a pénzünkhöz?

Az adókedvezmény, a lekötött betét további 10% adókedvezménye, a kamatadó mentesség, a magas hozam, szerencsére ugyanúgy járnak.
Örökbe fogadás esetén szintén igénybe vehető az 1 millió forint, csak ebben az esetben örökbefogadási szolgáltatás a neve.
Ezen kívül, a megtakarításhoz 15 fajta szolgáltatásként hozzá lehet férni. Pl. Devizaalapú lakáshitel törlesztésének támogatása, Lakásrezsi-közüzemi díjak kifizetésének támogatása, táppénz kiegészítésként, optikai termékek vásárlásához, gyógyszerek, gyógyhatású készítmények vásárlásához stb.

Ha ilyen sok mindenre fel lehet használni, akkor ez olyan embereknek is megéri, akik nem terveznek babát?

Igen! Mint befektetés, azoknak mindenképpen, akiknek fizetnek legalább évente 100.000 forint személyi jövedelemadót, hiszen ezt az adókedvezményként, ezen a befektetésen keresztül magukra is költhetik. Ebben az esetben, viszont meg kell vizsgálni melyik az a szolgáltatás, amire igénybe tudja venni a kifizetést (pl. rezsidíj, devizahitel törlesztő részletének 20 %-át az állam fizeti az egy jó dolog). Ezzel részletesen azért nem foglalkozom részletesebben, mivel itt kimondottan a gyermek megtakarítás a téma. Ha bővebb információra van szükséged, ajánlom a személyes kapcsolat felvételét itt számodra!

A többi tanácsadók miért nem ajánlja ezt?

Ez a kiváló termék elsősorban az ügyfélnek jó, annak, aki ebbe fektet, és ezzel készül fel babája születésére. Minimális költsége van, amiből csak nagyon kicsi jutalékot fizetnek az üzletkötőknek. Gyakorlatilag ez nem éri meg az ügynököknek, ezért nem is ismerik és nem is ajánlják.

Akkor én miért ajánlom?

Gyermek megtakarítási specialistaként nem hagyhatom ki a kínálati palettámból azt a terméket. Ezzel az előre látó szülők megfelelő időben, akár évekkel vagy csak hónapokkal előtte fel tudnak készülni a gyermekük születésére és az akkor jelentkező anyagi nehézségekre. Ráadásul ügyfélként is kiváló személyes tapasztalataim vannak a szolgáltatásról.

A szülés előtakarékosság biztonságos befektetés?

Az hogy az állam is támogatja ezt a megtakarítási formát (20%SZJA) mutatja, hogy megbízható, elismert, biztonságos konstrukcióról van szó.
A megtakarításod pedig csak biztonságos befektetési formákba fektetheti a társaság.

Fizetheti a munkáltató is támogatásként!

Ha vállalkozó vagy, arra is lehetőség van ennél a befektetésnél, hogy a céged, vagy vállalkozásod fektet be ebbe a konstrukcióba. A cégeddel fizettetheted ki a babakelengyét.
A cégnek nincs további járulékos költsége.
A munkavállalónak adó és egészségügyi járulék vonzata van, viszont az Szja kedvezményt is ő tudja igénybe venni. A munkáltatói támogatás összes adóvonzata 13,54%, ami lényegesen jobb, mint a bér járulékterhe.

Összefoglalva az előnyök

 • Rövid lekötési időszak (180 nap után hozzáférhető)
 • Magas kamat
 • 20 % SZJA kedvezmény
 • + 10% SZJA kedvezmény a 2 éves lekötésre
 • Kamatadó mentes
 • Szülési támogatás akár 1.000.000 forint
 • Szülés miatt kieső jövedelem pótlása
 • Szülésen kívül további 15 jogcímen felvehető megtakarítás
 • Munkáltató is fizetheti

Ha Te is szeretnél szülés előtakarékossággal felkészülni gyermeked születésére kattints a gombra

ilyet szeretnek

Végül egy kis video erről: