Termék – Pannónia Pro

Legjobb gyermek megtakarítási konstrukció

Egy gyermek megtakarításnál jogos elvárásunk, hogy biztonságban legyen gyermekünk pénze, a befektetés jó hozamot hozzon és rugalmasan hozzáférhető legyen.

Nézzük ezekből a szempontokból miért tekinthető kimagaslóan jó megoldásnak a Pannónia Pro termék?

1. Biztonság

Megtakarítás létfontosságú alapeleme a biztonság.

Nagyon sokan elveszítették megtakarításaikat a biztonságosnak hitt Bróker cégeknél, melyek egymás után sorra bebuktak. Éppen ezért Biztonsági szempontból több dolgot kell vizsgálnunk. Fontos, hogy biztonságos legyen a cég, biztonságos legyen a termék és biztonságot nyújtson az ügyfeleknek.

A.) Cég – CIG Pannónia ÉletbiztosítóCIG_Pannonia_Életbiztosító

  • A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT-en) jegyzett Magyar vállalat, melynek működése átlátható, folyamatosan, bármikor leellenőrizhető.
  • Fő piaca Magyarország, ezért a hazai ügyfelek igényeire fejlesztet termékekkel rendelkezik.
  • Modern, innovatív megoldásaival  a piac élén áll.

Mivel ennél a befektetésnél elkülönül a befektetések nyilvántartása, a letétkezelés és a vagyonkezelés. A befektetések Európa legnagyobb bankjánál vannak elhelyezve, nem fordulhat olyan elő mint a kettős nyilvántartást vezető csaló brókercégeknél

B.) Termék – Pannónia Pro

Termék részletes leírását a lenti pontok tartalmazzák.

C.) Ügyfélbiztonság

Sokan tévedésben vannak és úgy gondolják, hogy a gyermek megtakarítás egyenlő egy életbiztosítással. Pedig a kettőnek eltérő céljai vannak.

A gyermek megtakarítás elsősorban befektetés, ahol a hozam maximalizálásra kell törekedni, ezért nem szabad olyan elemekkel telepakolni (pl. életbiztosítás, egészségbiztosítás, balesetbiztosítás stb.), ami csökkenti a befektetett pénzt és költségekre megy el.

Ezzel szemben, az életbiztosítás elsődleges funkciója, hogy tragédia esetén a hátramaradottakról  gondoskodjon. Ezt úgynevezett kockázati életbiztosítással érdemes megoldani, ami tragédia esetén azonnali biztosítási összeget fizet. Ha nem történik tragédia, és az ügyfél megéri a lejáratot, akkor a biztosításra befizetett díj költség volt, amit nem kap vissza. Természetesen, ha életbiztosításra van szükség, abban is tudok segítséget nyújtani. Viszont minden esetben másik, önálló termékben érdemes gondolkodni, hogy  ne keverjük „a szezont a fazonnal”. Ezen felül érdemes egy nagyon jó baleset biztosítást kötni  a család tagjai számára. Természetesen erre is van kiváló ajánlatom.

Befektetési hozamgarancia, ha szülővel történik valami, akkor is meglesz a gyermek pénze!

Ahhoz, hogy jól működjön a gyermek megtakarítás, érdemes úgy megkötni a szerződést, hogy ha a szülő nem érné meg gyermeke felnőtt korát, az életkezdéshez szükséges tőke akkor is a gyermek rendelkezésére álljon! Tragédia esetén a társaság átvállalja a további díjfizetést, ezzel mentesítve az özvegy szülőt, viszont a gyermek ugyanúgy megkapja a tőkét, mintha a szülő gyűjtötte volna. (Opcionális lehetőség, mely egyik vagy mindkét szülőre bekapcsolható.)

2. Hozam

Az ügyfelek kockázatvállaló képességüknek megfelelően választhatnak, hogy pénzüket mibe helyezzék.  Lehet kisebb hozamú, de biztonságosabb kötvényekbe, vagy közepes kockázatú, részvényt és kötvényt egyaránt tartalmazó vegyes eszközalapba. Illetve abban az esetben, amikor legalább 5 év van hátra lejáratig érdemes magas hozamú, tisztán részvény alapokba fektetni, amivel 10 % feletti hozamot is el lehet érni.

Persze a nagy kockázatú befektetések nem csak a magas hozamot, hanem a komoly veszteséget is magában hordozzák. Éppen ezért a veszteségek csökkentésére és a nyereségek maximalizálására kifejlesztettek egy biztonsági rendszert a NAVIGÁTOR szolgáltatást.

Navigátor szolgáltatás lényege

hogy a tőkepiacokon gyakran jelentős mértékű hozamingadozások negatív hatásait semlegesítse:
árfolyamcsökkenés esetén a veszteségek minimalizálására, árfolyam-emelkedés esetén a hozamok maximalizálására törekszik a befektetés eszközalapok közötti áthelyezésével. Mindez automatikusan, az ügyfél beavatkozása nélkül megvalósul, és rendkívül kedvező módon ingyenes!

Hogy mennyire jól működik ez a rendszer?

Mellékelt táblázat mutatja, hogy kimagasló hozamokat értek el a befektetésekkel. (képre kattintva nagyítható)

Érdemes a két tábla adataid összehasonítani. Jól látható, hogy teljesen más befektetések teljesítettek kimagasló eredményt 5 éves távlatban és mások egy éves időszak alatt.

Mi van, ha az ügyfél nem tudja mibe fektessen?

Ha valaki nem ért hozzá, nem tud választani, akkor kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően választhat előre összeállított vegyes portfóliót, amit a biztosító kezel.

Ilyen portfóliók: a konzervatív, kiegyensúlyozott és a dinamikus.  A hátralévő futamidő alapján érdemes eldönteni melyiket válasszuk.

 

A valódi kérdés, hogy más befektetések között mennyire állja meg a helyét ez a befektetés?

award_dijMagyarországon a MonneyMoon független tanácsadó cég folyamatosan értékeli és rangsorolja a fellelhető befektetési lehetőségeket, és kategóriánként díjazza a legjobbakat.

2014-ben a CIG Pannónia 2 eszközalapja is a kategóriájában a legjobb volt: 

  • Legjobb indiai részvény – Gangesz India Pro részvény
  • Legjobb forint alapú, és legjobb globális részvény eszközalap – Warren Buffett Pro részvény

Valamint elnyerte az év vagyonkezelője díjat!

A Gangesz India Pro részvényalap és a Warren Buffett Pro részvény eszközalap kategóriájában a legjobb, ami elérhető Magyarországon!

 

Hűségbónusz = ajándék

A CIG Pannónia díjazza ügyfeleinek hűségét. Minden szerződésen 5 évente bónusz összeget ír jóvá.

A jóváírás mértéke a kezdeti rendszeres éves díj 30%-a (5. évfordulón), 50%-a (10. év), 65%-a (15. év), illetve 80%-a (20. év).

20 év alatt akár a kezdeti éves díj 225%-át megkapja a hűséges ügyfél!

(Éves 600.000 forintos szerződés esetén a kiemelt hűségbónusz  mértéke 5 évente, 40,60,80 ill. 100%, összesen 280%)

Bónuszjóváírás feltételei:

Valamennyi addig esedékessé vált rendszeres díjat megfizette, illetve a szerződésen a rendszeres díjak terhére nem történt teljes, vagy részleges visszavásárlás, rendszeres pénzkivonás, díjfizetés szüneteltetés, díjcsökkentés.

 

3. Rugalmasság, likviditás

dij
A befektetett pénz elhelyezése a megtakarításban

Minden megtakarításhoz 2 alszámla tartozik, ezek az:

  • Eseti díjas számla
  • Rendszeres díjas számla

A magyar piacon egyedülálló módon minden befektetésre kerülő összeg az eseti számlára érkezik, majd a választott ütemnek megfelelően (félévente, évente) erről kerül át a rendszeres számlára a meghatározott összeg. Ez rendkívüli lehetőséget teremt a rugalmasságban, hiszen így bármikor, bármekkora összeg elhelyezhető a megtakarításban (akár a mama 2.000 forint ajándéka is).  Az eseti számlán lévő összeg bármikor hozzáférhető. Sőt ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a hűségbónuszt összegét könnyebb legyen megszerezni azáltal, hogy jobb időkben előre fizetést teljesítünk. Ha átmenetileg fizetési gond lenne, a rendszeres díj az eseti számláról feltöltődik, nem kell a díjat szüneteltetni, nem veszik el a hűségbónusz.

Mire készüljünk még fel?

Egy gyermek megtakarítás futamideje 10-20 év. Ilyen hosszú idő alatt rengeteg dolog történhet egy család életében. Ezek között van előre kiszámítható és kiszámíthatatlan, jó és rossz egyaránt. Vegyünk néhány példát: jövedelem növekedés, csökkenés, baba születése, betegség, baleset, örökség, válás, haláleset, stb.

A Pannónia Pro termék maximális rugalmasságot biztosít a fentiek előfordulása esetén, hiszen lehetőség van: díjat emelni, csökkenteni; átmenetileg, vagy véglegesen díjmentesíteni; eseti befizetés esetén bármikor, folyamatosan hozzáférni; a rendszeres díjhoz 3. évtől hozzáférni; részben, vagy egészben felvenni; a befektetés bármikor rugalmasa áthelyezhető másik befektetési eszközalapba.
diploma szulo

Összefoglalás

A CIG Pannónia Biztosító Pannónia Pro nevű terméke kiváló gyermek előtakarékossági megoldás a gondoskodó, előrelátó szülőknek, hiszen biztonságban, elérhető hozamban és rugalmasságban a piacon fellelhető termékek közül kimagaslóan jó. Legnagyobb boldogságot az fogja jelenteni, mikor szükség lesz rá, büszkén használjátok fel gyermeketek boldogulására, jövőjének megalapozására!

A szerződés feltételeit itt tudod letölteni > >