Takarékbélyeg új formája

Takarékbélyeget ismerted?

Kisiskolás koromban év közben buzgón gyűjtögettem a takarékbélyeget. Ha volt egy kis zsebpénzem, nem költöttem el, hanem takarékbélyeget vettem rajta.

Aztán alig vártam a nyári szünetet, amikor be lehetett váltani, és élvezhettem egész éves szorgos gyűjtögetésem előnyét… Szerencsére a játékbolt pont a bank szomszédságában volt, így megvettem életem egyik legjobb társasjátékát a Gazdálkodj Okosan-t.

Ma kislányom is szívesen játszik vele. 30+ év távlatából viccesnek tűnik, hogy akkor 75.000 Ft-ért lehetett a társasjátékban lakást venni, meg 15, 25 ezerért komplett konyha, szobabútort.

Olyan sokáig nem volt ehhez hasonló megtakarítási lehetőség kisiskolások számára.

 

Viszont itt az utód: TakarékMatrica!

Most jelentette be a TakarékBank, hogy feléleszti a takarékbélyeg rendszert a kisiskolások körében, és szeptembertől elindítja a TakarékMatrica programot (újságcikk a Takarékmatricáról)

Ez végre gyermekeinknek is talán megtanítja, hogyan kell spórolni. Viszont a valódi befektetést nem fogja megtanítani számukra.

Sajnos a takarékossággal a legtöbb szülő önmaga is hadilábon áll, pedig a megtakarítás és befektetési tudás nélkül gyermeke jövőjét nem igazán tudja megalapozni egy szülő.

 

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük