Látom a jövőt

Ez lesz a jövőben…

Nem tudok többet tanulni
Nem tudok többet tanulni

Olvastam egy cikket, hogy még az ezredfordulón a Columbia Egyetem jövőkutatója hogyan viziónalizálta a jövőt.

„A fejlett világban ketté fog szakadni a társadalom:

Lépéstartókra és leszakadókra.”

Van egy rossz hírem, erre a jövőre már nem kell várni, ez a jövő már itt van!

Néhány évvel ezelőtt még a diploma garanciát jelentet. Diplomásnak könnyebb volt elhelyezkedni, könnyebb volt karriert befutni, biztosította a magasabb bért.  Ma viszont, amilyen rohamos ütemben fejlődik a világ, olyan gyorsan évülnek el a diplomák. A régebben megszerzett tudás leamortizálódik.

A diákkor és a felnőttkor egymásutánját felváltja az egész életen át tartó folyamatos tanulás. Ebben kulcsszerepe lesz az internetnek és a halmozott médiafogyasztásnak.

Tanuló nyugdíjasok
Tanuló idősek

Akik készen állnak a folyamatos tanulásra, megőrzik munkaerejük versenyképességét

és egyre jobban fizetett munkaerővé válnak.

Aki nem hajlandó tanulni, behozhatatlanul lemarad. Ő csak a rogyadozó szociális hálóra, kaparós sorsjegyre és lépéstartók alamizsnájára támaszkodhat.

Hogyan tudod gyermekedbe belenevelni a folyamatos tanulási vágyat?

Csak akkor tud felnőttként versenyképes, és ezáltal életképes maradni, ha megtanul TANULNI. Ehhez jó iskolákra, változatos, izgalmaz környezetre, folyamatos kihívásra, több idegen nyelv ismeretére lesz szüksége. Az kell, hogy világot lásson, hogy sok barátot szerezzen, hogy néhány évet több külföldi iskolába is tanuljon. Az kell, hogy gyermekednek a legjobb tanulási lehetőséget biztosítsd.

Igen ám, de a tanulás sok pénzbe kerül

Mennyire elképzelhető számodra, hogy tizenévesen gondol egyet, és a legjobb barátjával kinéz egy iskolát a neten. Ott 1 év alatt meg tud tanulni angolul, németül, franciául, olaszul, vagy akár spanyolul. Csakhogy az a suli lehet, hogy épp’, Londonban, New-Yorkban, Bécsben, Párizsban, Rómában, vagy Barcelonában van. Neked csak ki kell majd fizetni. Mert lehet, hogy ingyen tanulhat, (bár erre nem mernék fogadni) de oda kell utaznia és az ottani árakon kell megélnie. Ha Te gondoskodó szülő vagy felkészülsz ilyen eshetőségre is. És mosolyogva fizetsz, hogy értékes és életképes ember váljék gyermekedből.

Csak így tud gyermeked a Lépéstartók közé tartozni.

Ha Te nem fizeted meg ennek az árát, gyermeked fogja megfizetni. A leszakadók tömegében mindig lesz hely.

Ha még nem készültél fel, szívesen segítek Neked. Válasszuk ki, számotokra milyen gyermek megtakarítás a legideálisabb! Találkozzunk > >

 

Felhasznált forrás > >

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük