Ballagási ajándék

Ha június, akkor ballagás!

Hétvégi programként keresztfiunk nyolcadikos ballagásán voltunk.

Nézzük csak, mik egy ballagás kötelező kellékei?

Ballagási csokor

1. Virág

Persze gyönyörűek a virágok, csak egy kicsit megváltozik az állaguk ha 6-8 csokor van összeszorítva és 1 órán át tartja a kánikulában hűs szellő után vágyó, verejtékező boldog vén diák. Ezeknek a szép csokrok fele, általában a 2 napot sem éri meg. Valahogy ezek a növények úgy vannak kitalálva – mint a legtöbb élőlény-, hogy nem bírják, ha elválasztják a gyökerüktől őket, és órákon át aszalják víz nélkül. Egyszerűen elpusztulnak.

Szóval vágott virágcsokor ballagásra, szerintem ez a kidobott pénz!

Persze, felmerül a kérdés, olyan „bunkó” voltam, hogy még virágot sem vittünk?

Nem, nem voltam az, csak egy kicsit rendhagyó. Minek cipeljen a gyerek nagyobb kazalt, úgyis kap mástól, tőlünk kapott egy kerti (évelő) cserepes virágot, amit a kertjükbe kiültethetnek. Ja és persze ezt otthon adtuk át, hogy ne kelljen cipelnie a cserepet. Virág, kicsit másképp, hogy tovább tartson.

Mi is még a kötelező kellék?

Ajándék csomag
Ajándék csomag

2. Ajándék!

Mi a jó ajándék egy 15 évesnek?

Szülők javaslata: LAPTOP!  Szuper! A család, a meghívott barátok, közös ajándékot vesznek. Ki- ki lehetősége szerint száll be. Zseniális hiszen levették az „ajándékozási probléma” terhét a vállunkról. A szülők meg csak tudják, hogy a fiú tényleg örül neki. Na ez a TELITALÁLAT AJÁNDÉK! Minden ajándékozásnál így kellene csinálni.

A ballagáson volt számomra egy rendkívül „érdekes ajándék”. Még jó, hogy nem a keresztfiam kapta.

Biztos vagyok benne, hogy 15 évesen, majdnem férfiként nem arra vágyik a vén diák, hogy egy „ilyen ajándékot” kapjon. Ebbe a korban, amikor a fiúk már jobban megnézik a lányokat, vagy már néhány szerelmi csalódáson, esetleg párkapcsolaton túl vannak, amikor érdeklődésük középpontjában a motorok, az autók, a technikai kütyük vannak, nem hiszem, hogy „ilyen ajándékra” vágynak igazából.

Persze a szülőknek gyermeke akkor is gyerek, ha már felnő. (Anyukámnak én is kisfiam vagyok és még akarok lenni sokáig).

Szóval mi volt az „érdekes ajándék”?

A ballagó legénykének nem csak a virághalommal, hanem egy pihe puha meleg PLÜSS MACI-val is birkóznia kellett. Egy majd’ emberszabású játék. Ezt az ajándékot, nem igazán nevezném telitalálatnak – kivéve, ha a fiatalember megszállott maci gyűjtő-, sőt inkább HÁT EZ MEG MINEK kategóriába sorolom.

Hogy ezzel az ajándékozónak mi volt a célja? Bemutassa, hogy a 15 éves fiú még pici gyerek, vagy hogy a barátai, osztálytársai, ne adj Isten a ballagáson résztvevő félezer ember mosolyogjon rajta, esetleg kinevesse.

Felnagyításhoz kattints a képre
Ballagási ajándék Maci

Szerintem egy szülő feladatai közé tartozik, hogy gyermekét a kellemetlen dolgoktól megvédje, és a jövőjét amennyire lehet megalapozza.

Mennyi tőkét lehetne összegyűjteni 18 év alatt az ilyen felesleges „kidobott pénz” típusú ajándékokból egy gyermeknek, hogy az ajándék tényleg TELITALÁLAT legyen. Erre rövidesen készül egy tanulmányom.

Mindenesetre az idén ballagottaknak kellemes nyarat és sok sikert kívánok a további életükben.

Ha tetszett, oszd meg!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük