Újévi fogadalom

Egy kedves ismerősöm folyamatosan némi túlsúllyal küszködik.

Szégyellem a súlyom
Szégyellem a súlyom

Elhatározta, hogy ennek véget vet.
Újévi fogadalma: 2013-ban lefogyok!

Bele is fogott diétájába és mellette, hogy hatékonyabb legyen, minden nap tornázott fél órát. Gondolj csak bele, ehhez azért nem csak lelki erő kell.

Eldöntötte, hogy egy hétig nem méri meg a súlyát sem, hogy ez még inkább motiválja.
Állandóan éhes volt, sajogtak az izmai. Az 5. nap edzése végén nem bírta tovább, és ráállt a mérlegre… örömmel nézte a mutatót: MÍNUSZ 4 kg!

Elindult az úton, működik a dolog, van értelme……

…aztán jött a hétvégi parti. Mivel nagyszerűen sikerült a hete, végre elkezdte jól érezni magát a bőrében, látta, hogy le tud fogyni, ezért egy „kicsi nasit” megengedett magának.

A következő nap edzés előtt ráállt a mérlegre és megdöbbenve tapasztalta, hogy ugyanakkora a súlya, mint 1 héttel korábban. Hiába éhezett, hiába szenvedett, pillanatok alatt minden korábbi küszködésének eredményét tönkre tette.

Mit rontott el?

Mivel közvetlen edzés után méreckedett, az aktuális folyadékvesztés miatt a tényleges fogyásnál jobb eredményt mért. Felbuzdulva a sikerén gyakorlatilag tönkretette minden korábbi munkáját.

De hogy jön ez a történet, a gyermek-megtakarításokhoz?

Nagyon sok szülő pontosan így van a tőkegyűjtéssel, ha nem megfelelő helyre teszi a megtakarítását. Vegyük csak pl. a bankszámlát. Ott van a pénz, elérhető, könnyen hozzáférhető, aztán jön valami csábító dolog és lenullázza a korábbi eredményt. Gyakorlatilag elkölti gyermeke pénzét.

Ezért fontos, hogy a gyermek elő-takarékossághoz megfelelő megoldást válassz!
Ne költsd el gyermeked pénzét, ne lopd meg őt.

Ha tetszett ne fogd vissza magad, kattints és oszd is meg, hogy más is tanuljon belőle!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük